Blogi

Tapahtumajärjestäjä, olethan huolehtinut tapahtumasi ensiavusta?

Pian on luvassa taas kesän täydeltä urheiluhuumaa, festarielämää ja toritunnelmaa. 9Livesilla on pitkät perinteet ensihoidosta tapahtumissa: tunnemme välineet ja kaluston sekä tapahtumien riskit. Osaava ja ammattitaitoinen henkilöstömme on ollut mukana monissa tapahtumissa vuosien varrella.

Ensiapuvalmius tapahtumiin 9Livesilta

Kuluttajaturvalain nojalla tapahtumajärjestäjä vastaa tilaisuutensa turvallisuudesta. Turvallisuus kattaa monia asioita, kuten liikenteenohjauksen, paloturvallisuuden ja järjestyksenpidon. Yksi olennainen alue on myös ensiapuvalmius.

Tavallisesti tapahtumajärjestäjä ilmoittaa tapahtumastaan poliisille. Osana turvallisuussuunnitelmaa järjestäjä arvioi tapahtumansa riskit sekä niiden todennäköisyyden ja vaikuttavuuden. Tapahtuman luonteen ja riskiarvion perusteella määräytyy paikan päälle tarvittavan ensiapuvalmiuden taso.

”Isoissa tapahtumissa on varauduttava omalla ensiapuvalmiudella, sillä yleistä ensihoitopalvelua ei pidä rasittaa tapahtuman ensiaputehtävillä. Ensihoidon kansalaistehtävät turvataan paremmin, kun tapahtumassa on oma päivystys. Vasteaika paranee ja tapahtuman osallistujat saavat varmasti nopeaa apua”, kertoo 9Livesin ensihoitopalveluista vastaava liiketoimintajohtaja Timo Palo.

Turvallista urheilua eukonkannosta MM-ralliin

”Riskit ovat erilaiset keppihevostapahtumassa ja Jyväskylän MM-ralleissa. Isoriskisiin tapahtumiin tarvitaan kattavampi ensiapuvalmius ja lääkärikin tarvittaessa. Esimerkiksi moottoriurheilun puolella riskin realisoituessa voi sattua vakavasti. On myös muistettava, että urheilijoiden lisäksi yleisölle saattaa käydä jotakin. Esimerkiksi sydäninfarkti- ja rytmihäiriötapauksia on tullut vastaan”, Palo kertoo.

Urheilun puolella 9Lives on käytettävissä kertaluontoisesti tai pitkäaikaisena kumppanina. Esimerkiksi HIFK:n kanssa 9Livesilla on yhteistyösopimus kotiotteluiden tapahtumapäivystyksestä.

Kansainvälisten urheilukilpailuiden osalta on hyvä huomioida, että kansainvälisillä lajiliitoilla voi olla erityisvaatimuksia tapahtumajärjestäjälle esimerkiksi ensiapuvalmiuden määrän ja tason tai jopa käytössä olevien välineiden ja lääkkeiden suhteen.

”Suomessa on kasvava kiinnostus järjestää isoja ja kansainvälisiä kilpailuja. Turvallisuus on peruselementti tilaisuuksien onnistumisessa.”

Tilaa ensiapupäivystys tapahtumaasi

Yksityisenä yrityksenä pystymme reagoimaan pyyntöihin nopeastikin, ja palvelut räätälöidään jouhevasti tilaajan toiveiden mukaan. Isoon tapahtumaan voidaan järjestää useampi ambulanssi, pienempiin voi riittää apukädet ja kevyempi varustus.

Tapahtumapäivystyksestä voi jättää tarjouspyynnön verkkosivuilla, ja Timo Palolta voi myös suoraan tiedustella lisätietoja.

”Meihin voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä. Henkilömäärän, ajankohdan, tapahtuman luonteen ja mahdollisten riskien pohjalta pystymme nopeastikin arvioimaan päivystystarpeen. Ensiapuvalmiutta ei kannata ali- tai ylimitoittaa.”

Yhteydenotot: liiketoimintajohtaja Timo Palo timo.palo@9lives.fi p. 050 365 3305.